
Mısır Ekmeği Tanımı İçin Gereçler
- 5 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3 dolu çorba kaşığı yoğurt
- 2 kaşık şeker
- 2/5 bardak ılık su
Mısır Ekmeği Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel orta uzunluk yuvarlak bir tepsiyi sıvı yağla güzelce yağlayıp kenara alalım.
- Yoğurma kabına mısır ununu ve bir bardak unu alıp ortasını açalım.
- Mayayı, şekeri ve yarım bardak ılık suyu ekleyip 5 dk mayanın etkinleşmesi için bekletelim.
- Sırasıyla öbür materyalleri katıp yoğuralım.
- Su ölçüsü farklılık gösterebilir ele yapışan bir hamur olacak.
- İsteğe bağlı üzerine çörekotu serpiştirelim. Ben çok yakıştırıyorum.
- 15 dk dinlendirip evvelden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.