Mısır Ekmeği Tanımı İçin Gereçler
- 4 su bardağı buğday unu
- 4 su bardağı mısır unu
- 1 paket toz maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı kaymak
- Ilık su
- Tuz
Mısır Ekmeği Tanımı Yapılışı
- Tüm gereçleri derin bir kapta yoğuralım.
- Kaymak zarurî değil lakin varsa katmanızı tavsiye ederim.
- Suyu yavaş yavaş ekleyelim.
- Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
- Yoğurduğumuz kapta hamuru 15 dk dinlendirelim.
- 15 dk sonra hamuru tekrar yoğurup yağlı kağıt serdiğimiz yuvarlak borcamın ortasına hamuru çok yaymadan yerleştirelim.
- Elimizi ıslatıp hamurun üstünü düzeltelim.
- Bıçağın sırt kısmıyla üzerine dilim yapalım.
- Fırının içerisinde fırını açmadan yarım saat mayalandıralım.
- Sonrasında fırını açıp 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Akabinde fırının ayarını biraz düşürüp bir süre daha pişirelim.
- İçi çeksin dışı çıtır olsun.
- Fırından çıkarınca ılımasını bekleyip akabinde keselim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.