Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mısır Ekmeği

Mısır Ekmeği
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
misir-ekmegi.jpg

Mısır Ekmeği Tanımı İçin Gereçler

  • 4 su bardağı buğday unu
  • 4 su bardağı mısır unu
  • 1 paket toz maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı kaymak
  • Ilık su
  • Tuz

Mısır Ekmeği Tanımı Yapılışı

  1. Tüm gereçleri derin bir kapta yoğuralım.
  2. Kaymak zarurî değil lakin varsa katmanızı tavsiye ederim.
  3. Suyu yavaş yavaş ekleyelim.
  4. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
  5. Yoğurduğumuz kapta hamuru 15 dk dinlendirelim.
  6. 15 dk sonra hamuru tekrar yoğurup yağlı kağıt serdiğimiz yuvarlak borcamın ortasına hamuru çok yaymadan yerleştirelim.
  7. Elimizi ıslatıp hamurun üstünü düzeltelim.
  8. Bıçağın sırt kısmıyla üzerine dilim yapalım.
  9. Fırının içerisinde fırını açmadan yarım saat mayalandıralım.
  10. Sonrasında fırını açıp 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
  11. Akabinde fırının ayarını biraz düşürüp bir süre daha pişirelim.
  12. İçi çeksin dışı çıtır olsun.
  13. Fırından çıkarınca ılımasını bekleyip akabinde keselim.
Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,807Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt