
Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram mısır unu (180 ml klasik su bardağından 3 tane)
- 2 yemek kaşığı normal un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet kabartma tozu (Çok gelmiyor anca kabarır)
- 200 ml sıcak ama kaynamamış süt
- 400 ml kaynamış su
Mısır Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mısır ununu derin bir kaba alalım. Sırası ile tüm malzemeleri un, şeker, tuz, yağ, kabartma tozu ve süt ekleyelim.
- İyice karışana kadar yoğuralım. Suyu yavaş yavaş yoğura yoğura ekleyelim. Akışkan cıvık bir kıvam oluşacak.
- Sonrasında üzerini kapakla örterek yarım saat bekletelim. Pişireceğiniz kabı sıvı yağ ile yağlayalım, hamurumuzu kaba yerleştirelim. Üzerine bıçak yardımıyla kesikler oluşturalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece alt üst fansız fırında kontrollü şekilde yaklaşık 45-50 dakika pişirelim. Afiyet olsun.