
Mısır Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 7 su bardağı mısır unu
- Yarım su bardağı un
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı süt
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı (Tepeleme) tuz
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Mısır Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mısır unu beyaz un şeker tuz kabartma tozu kaba alınır karıştırılır, ortası açılır 2 su bardağı süt ve 2 su bardağı sıcak su eklenir karıştırılır.
- İçine zeytinyağ eklenir kek hamurundan koyu kıvamlı bir hamur olacak en son kalan bir bardak suda eklenir karıştırılır.
- Yağlanmış borcama dökülür (Benim borcamım büyük) 180 derecelik evvelden ısıtılmış fırında üstü kabuk tutana kadar pişirilir.
- Üstü kabuklanınca tereyağ sürülür tekrar fırına verilir üstü kızarıp, çatlayana kadar pişirilir.