Mısır Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 8 du bardağı mısır unu
- 2 yemek kaşığı buğday unu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
Mısır Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvıyağ, kabartma tozu, ve tuzu ve buğday ununu bir kaba alalım ve karıştıralım.
- Daha sonra suyun yarısını dökelim ve mısır unundan ek edelim yavaş yavaş karıştırarak bu süreci tekrarlayalım.
- Hamur ne cıvık ne çok sert bir kıvam olucak.
- Daha sonra borcamı yağlayalım ve karışımınızı ek edelim ve elimizde hal verelim.
- Ardından bir bıçak yardımıyla kesimler halinde olucak halde keselim.
- 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirelim.