Mısır Gevrekli Çikolatalı Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin;
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) çay bardağı şeker
- 7-8 yemek kaşığı tereyağı(oda sıcaklığında)
- 7 yemek kaşığı nişasta(buğday)
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5-2 su bardağı un
- Krem çikolata
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Mısır gevreği (corn flakes)
Mısır Gevrekli Çikolatalı Kıyır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur gereci ile yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp dilediğiniz hali verebilirsiniz,(ay şeklide çok yakışıyor).
- Tepsimize dizelim,180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar denetimi pişirelim.
- Çikolatayı benmari adabı eritelim yahut mikrodalgada da eritilebilir,içine yağı ek edelim,karıştıralım.
- Fırından çıkan kurabiyelerin birinci buharı gitsin,çikolataya batıralım,ardından mısır gevreğine bulayalım sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. İnstagram sayfam farkli_tatlar_n.a