Mısır Gevrekli Çıtır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram paket margarin yada tereyağ
- 1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 200 gram mısır nişastası (2 su bardağı ediyor.)
- Aldığı kadar un (yumuşak kıvam )
- 1 paket kuvertür çikolata
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- Kahvaltılık mısır gevreği
Mısır Gevrekli Çıtır Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Margarin, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini iyice homojen hale getirelim.
- 2 su bardağı mısır nişastası ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
- Yavaşça un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
- Cevizden küçük parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım.
- Yağlı kağıtlı tepsiye dizelim.
- Önceden iyice 170 derece ısıtılmış fırında altı hafif pembeleşene kadar pişirelim üzeri fazla pembeleşmiyor, kızartmamaya dikkat edelim. Soğuyana kadar ellemeyin.
- Benmari usülü çikolatayı eritin.
- Sıvı yağ ilave edip homojen kıvama gelene kadar karıştıralım.
- Mısır gevreklerini elimizle hafif kıralım ve kaseye alalım.
- Ilınan kurabiyeyi ilk çikolataya ardından mısır gevreğine bulayıp servis tabağına alalım.
Not: cevizden az büyük şekilde koyduğunuzda zaten bayağı bir şişiyor bu kurabiyeyi iki türlü denedim biri çok küçük biri de normal boyuttaydı gerçekten normal boyut hem tadı hem de yemesi daha hoş oluyor şimdiden afiyet olsun.
Mısır Gevrekli Çıtır Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı