elektronikci
FD Üye
Mısır Gevrekli Çıtır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ veya margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 tane yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3,5 su bardağı un
- 400 gram kahvaltılık çikolata
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Büyük 1 kase mısır gevreği
Mısır Gevrekli Çıtır Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir kabın içerisine yumurta ve pudra şekerini alıp çırpıyoruz.
- Vanilya, nişasta, sıvı yağ ve oda ısısında yumuşamış margarin ya da tereyağını da ilave edip tekrar çırpıyoruz.
- Kabartma tozunu ekleyip, sonra azar azar un ilave edip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
- 175 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Üzeri için; mısır gevreğini buzdolabı poşetine doldurup elimizle hafif ezip kaseye alıyoruz.
- Küçük bir tencerenin içerisine sıvı yağ ve kahvaltılık çikolatayı koyup, ocağa alıyoruz. Karıştırarak eritiyoruz (Kaynamasına özen gösterin)
- Soğuyan kurabiyeleri alınan çikolataya batırıp mısır gevreğine buluyoruz. Bu şekilde bütün kurabiyeleri yapıp servise hazırlıyoruz afiyet olsun. Bu tarifi hazırlarken nesli’nin mutfağından yararlandım kendisine çok teşekkür ediyorum ????????