
Mısır Gevrekli Kurabiye (Kelokslu Kurabiye) Tanımı İçin Materyaller
- 250 grm tereyağ
- 600 grm nişasta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya şekeri
- Sütlü çikolata
- Beyaz Çikolata
- Mısır gevreği
Mısır Gevrekli Kurabiye (Kelokslu Kurabiye) Tanımı Yapılışı
- Merhabalar öncelikle yoğurma kabına bütün materyalleri alıyoruz .
- Oda sıcaklığındaki tereyağını düzgünce karıştırıyoruz ve ele yapılamayan bir hamur elde ediyoruz.
- Sonra fındıktan biraz büyük misket üzere yuvarlayarak pişirme tepsine diziyoruz .
- Yaklaşık 20 dk 170 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Sonra soğuyan kurabiyeleri evvel çikolataya sonrada ufalanmış mısır gevreğine batırıp sunuma hazırlıyoruz .