elektronikci
FD Üye
Mısır Gevrekli Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram tereyağ ya da margarin
- 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı nişasta (Mısır nişastası kullandım)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin kıvamı yumuşak olacak)
- 1 kavanoz kahvaltılık sürülebilir çikolata
- 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
- Mısır gevreği
Mısır Gevrekli Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba arkadaşlar yemelere doyamıyacanız enfes kıyır kıyır bir kurabiye tanımım var. Deneyince ne kadar lezzetli olduğunu anlayacaksınız ????????
- Bütün materyalleri yoğurma kabına alalım,.
- Yumuşak bi hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler alıp tepsiye dizelim.
- Evvelce ısıtılmış 170° firında pişirelim. (üstü hafif.
- Pembeleşinceye kadar) 25 dakikada pişiyor.
- Pişmiş olan kurabiyelerimizi soğuduktan sonra evvel benmari eritilmiş çikolatamıza (soğumuş olmalı)
- Sonra mısır gevreğine bulayalım.
- 1 saat buzdolabında bekletelim.
- Daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz. (dinlerseniz soslamadan pişmiş kurabiyelerimizi buzlukda saklaya bilirsiniz )
- Buzlukdan çıkarıp çözünmüş kurabiyeleri soslayıp yiyebilirsiniz ????.