
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- Yarım paket margarin (Oda sıcaklığında)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 400 gram mısır nişastası (4 su bardağı ediyor)
- Aldığı kadar un (2 su bardağı kullandım)
- 80 gramlık 2 adet sütlü 1 adet bitter çikolata
- Kahvaltılık mısır gevreği
- 1,5 paket sıvı krema
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Margarin, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini güzelce harmanlayalım. Akabinde 4 su bardağı mısır nişastası ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
- Yavaş yavaş un ilavesiyle kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlayalım. Hafif yağlanmış tepsiye dizelim.
- Önceden uygunca 170 derece ısıtılmış fırında altı hafif pembeleşene kadar pişirelim (Kurabiyeyi yeterlice ısıtılmış fırına atarsanız pişerken yayılmasını önlemiş olursunuz)
- Üzeri fazla pembeleşmiyor, kızartmamaya dikkat edelim. Davul fırında 25 dakikada pişirdim.
- Fırından çıkardığımız kurabiyeler ılınırken küçük bir tencereye kremayı boşaltalım hafif kaynayınca ocaktan alıp çikolataları parçalayıp içine atalım.
- Benmari usulü erisin kurabiyeleri erittiğimiz çikolaya bulayıp elimizle ufaladığımız gevreklere bulayalım ve kurabiyemiz hazır ???????? deneyeceklere afiyet olsun????????
.