
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 150 gram tereyağı yahut margarin(oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- 1,5 su bardağı buğday nişastası
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 4-4, 5 su bardağı un
- Mısır gevreği (ben bimdekini kullandım)
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Biz kurabiye hamurunu hazırlarken fırını 160-170 derece alt üst ayarlayalım.
- Un hariç bütün gereçleri karıştırıyoruz .
- Daha sonra denetimli formda unu ekliyoruz.
- Kıvamı ele yapışmayacak halde olacak sonra istediğiniz boyutta kurabiye hamurunu yuvarlayalım.
- Üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişecekler.
- Kurabiyeler 15-20dk da pişiyor.
- Kurabiyeler piştikten sonra soğumaya bırakın.
- Çikolata sosu için: kasede 6 yemek kaşığı çikolata kreması (nutella yahut öbür çikolatalar) ile 3 yemek kaşığı sıvı yağını karıştıralım mısır gevreğini elinizde ezebilir yahut rondodan geçirebilirsiniz.
- Daha sonra soğuyan kurabiyeleri evvel altlı üstlü çikolataya sonra da mısır gevreğine bulayıp sunum tabaklarınıza alabilirsiniz.
İsterseniz de yiyeceğiniz kadar kurabiyeyi çikolata ve mısır gevreğine bulayıp geriye kalan kurabiyeleri buzluğa atabilir ve daha sonrada çıkartıp yapabilirsiniz