Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- Yarım paket margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı mısır nişastası
- 2 su bardağı un
- 400 gram nutella
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Mısır gevreği
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Margarin, sıvı yağ, pudra şekeri ve yumurta birbiri ile karıştırılır.
- Kabartma tozu ve nişasta ek edilir.
- Azar azar un ek ederek kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğurulur.
- Evvelden ısıtılmış 170° fırında 20-25 dk pişirilir.
- Fırından çıkan kurabiyeler ılımaya bırakılır.
- Bu ortada nutellayı benmari metodu eritip içine sıvı yağ eklenir.
- Mısır gevreği orta büyüklükte kırılır.
- Ilınan kurabiyeler evvel çikolataya sonra mısır gevreğine bulanır. Afiyet olsun ♡.