Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram tereyağı
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 3 yumurta
- 1 su bardağı glutensiz pudra şekeri
- 4 su bardağı glutensiz mısır nişastası 1 paket glutensiz kabartma tozu
- 1,5 su bardağı glutensiz un
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, zeytinyağ, yumurta ve glutensiz pudra şekerini alarak yoğurun.
- Glutensiz mısır nişastası ve glutensiz kabartma tozunu ek ederek yoğurmaya devam edin.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
- Hamurdan istediğiniz büyüklüğünde modüller alarak yuvarlayın.
- Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
- Evvelden ısıtılmış 170°c fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Benmari yöntemi erittiğimiz glutensiz çikolataları ve fıstık ezmesini soğuyan kurabiyelere bulayın. Ve mısır gevreğiyle kaplayın. Afiyet olsun.
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı