Mısır Unlu Çıtır Patlıcan Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet patlıcan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet domates
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 1 kase yoğurt
- 2 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
Mısır Unlu Çıtır Patlıcan Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanlar şerit olacak biçimde soyulur.
- Suyuna 1 yemek kaşığı tuz ek edilerek soyulan patlıcanlar tuzlu suda 10 dk bekletilir.
- Akabinde patlıcanlar kurulanıp uzun uzun şeritler halinde dilimlenir.
- Bir tencerede 1 yemek kaşığı tuz ile dilimlenen patlıcanlar haşlanır.
- Haşlanan patlıcanlar kasedeki mısır unun içine bulanır.
- Dışı mısır unu ile kaplanan patlıcanlar az yağlı tavada kızartılır.
- Domates sosu için ;rendelenen 2 adet domates ve 2 adet sarımsak tereyağı ile sotelenir ve üzerine kekik ilave edilerek sos haline getirilir.
- Kızaran patlıcanların üzerine sarımsaklı yoğurt ve domates sosu ek edilir.