Mısır Unlu Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 150 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yumurta (Birinin sarısı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı mısır unu (Bardak ölçüsü 200 ml)
- 2 su bardağı olağan un
- 1 tutam ince kıyılmış dereotu
- 1 kase ezilmiş beyaz peynir
- 1 yumurta sarısı
Mısır Unlu Dereotlu Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle karıştırma kabına tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, tuz ve yumurta alınarak karıştırılır. Sonrasında sırasıyla mısır unu, un, kabartma tozu eklenir ve sonrasında kıyılmış dereotu eklenerek uygunca yoğrulur.
- Yoğrulan hamur mandalina büyüklüğünde modüllere ayrılır (Tahmini 12-14 adet çıkıyor).
- Yuvarlanan hamurların içi açılarak peynir koyulur ve yuvarlak form verilir.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yuvarlanan poğaçalar dizilir.
- Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür, bıçakla kesik atılarak poğaçalara form verilir ve üstüne çay süzgeci ile mısır unu serpilir.
- Hazırlanan poğaçalar evvelce hafif ısıtılmış 200 derecelik fırında iddiası 20-25 dakika pişirilir.
- Üzeri kızaran poğaçalar fırından çıkarılarak soğumaya bırakılır ve soğuduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.