Mısır Unlu Kolay Helva Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı tepeleme mısır unu
- 2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- Yarım paket vanilin (isteğe bağlı)
- Kırık fıstık yahut ceviz
Mısır Unlu Kolay Helva Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Mısır unu ve yağları bir tencereye alarak devamlı karıştırarak kısık ateşte 15 dakika kavuruyoruz. Kavrulan unun üzerine fıstık ve cevizleri atıp bir 5 dk daha kavuruyoruz.
- Farklı bir tabakta şeker, su ve vanilini karıştırıp şekeri eritiyoruz (pişmiyor).
- Akabinde şerbeti kavrulan unun üzerine azar azar döküp karıştırıyoruz. Helva kıvamına gelene kadar devam ediyoruz.Afiyet olsun ????.