Mısır Unlu Mercimek Ekmeği Tanımı İçin Materyaller
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 1 su bardağı mercimek
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
- 1 say bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı su
Mısır Unlu Mercimek Ekmeği Tanımı Yapılışı
- Öncelikle mercimeği düdüklü tencerede muhallebi kıvamı olana kadar pişiriyoruz. ( dinine tutabilir)çok su koymadan pişirmek gerekiyor mercimeği.
- Mercimek piştikten sonra yağdırma kabına alıyoruz.
- Mercimeğimizi üzerine 4 yemek kaşığı mısır unu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Mercimek soğudukça karşılaştığını fark edeceğiz.
- Yoğurdu ve sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz.
- En son denetimli bir halde su ek ediyoruz. Fazla cıvıl olmaması için.
- Kıvamını yakalayınca tepsine döküyoruz.
- İstediğimiz formu verip pişiriyoruz.