Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mısır Unlu Poğaça (Tereddüt Etmeden Deneyebilirsiniz Lezzetine Hayran Kalacaksınız)

Mısır Unlu Poğaça (Tereddüt Etmeden Deneyebilirsiniz Lezzetine Hayran Kalacaksınız)
0
31

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
misir-unlu-pogaca-tereddut-etmeden-deneyebilirsiniz-lezzetine-hayran-kalacaksiniz.jpg

Mısır Unlu Poğaça (Tereddüt Etmeden Deneyebilirsiniz Lezzetine Hayran Kalacaksınız) Tanımı İçin Materyaller

• 125 gr oda sıcaklığında tereyağ yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak üzeri için)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet kabartma tozu
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 2.5 su bardağı un (undan una farklılık olabileceği için 2.5 3 su bardağı yazıyorum, ben 2.5 su bardağı kullandım)
İç harcı için;
  • 1 kase beyaz peynir
  • 4 5 kısım taze soğan (yaprakları)
Üzeri için;
  • Çörek otu

Mısır Unlu Poğaça (Tereddüt Etmeden Deneyebilirsiniz Lezzetine Hayran Kalacaksınız) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamur yoğurma kabına un, mısır unu, tuz ve kabartma tozlarını ekleyip karıştırdım .
  2. Daha sonra öbür tüm malzemelerimi ekleyip yumuşacık bir hamur elde ettim.
  3. Cevizden az büyük kesimler koparıp elimle ortasını açtırdım harcı ekleyip hamuru iki tarafından tutturup üste kapattım.
  4. Üst tarafı alta gelecek formda yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdim.
  5. Tüm süreç bittikten sonra yumurta sarısını sürüp poğaçaların üzerine ortadan çizik attım ve çörek otu serptim.
  6. Evvelce ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirdim.
Afiyet olsun ????????.

858,475Konular
981,237Mesajlar
29,550Kullanıcılar
rastgeleSon üye
Üst Alt