Mısırın Faydaları
Mısır dunyanın en populer ve cok yonlu sebzelerinden biridir Farklı şekillerde tuketilebilir ve lezzetli bir tadı vardır Atıştırma, corba, ana yemek ve salatalarda kullanılır Kebap, haşlama, ızgara ve patlamış mısır gibi ceşitleri vardır Duşuk yağlı kompleks karbonhidrata sahiptir Dunya genelinde buyuk ureticileri Peru, Bolivya, Ekvador ve Guney Meksika’dır Mısırın sağlığa olan yararları muazzamdır
Mısırın Sağlığa Faydaları ve İyileştirici Yonleri
Bunlardan birkacı şoyledir:
Kalbi korur Mısırda hem cozunen hem de cozunmeyen lif bulunur Cozunur lifler, kolesterol ile karaciğerden safraya bağlanır Sonra da vucuttan gecerek kolesterolu alır Kolesterola ve kalbe iyi gelir Mısır, folat, aminoasit ve B vitamini acısından da zengindir Bu 3 bileşen, Homosistem seviyelerini duşurur Onemli metabolik surecleri uretir Homosistem duzeyleri yukseldiğinde, kalp krizi, inme veya periferik damar hastalıkları gorulebilir
Kanserle savaşır: Akciğer kanseri riskini azaltan antioksidan ozelliklere sahip karotenoid icerir 8 yıl boyunca mısır yiyen kişilerin kanser olma riskinin % 27 azaldığı izlendi Yardımcı gıdalar, papaya, kabak, portakal, kırmızı biber ve şeftalidir Sindirim sistemini sağlıklı tutar ve kolon kanserini onleyicidir
Anemiyi engeller: Mısırdaki B12 vitamini ve folik asit, demir eksikliği sonucu oluşan kansızlığı onler
Sindirim sistemini temizler Mısırdaki cozunmez lifler hemoroid ve kabızlık gibi sindirim rahatsızlıklarına iyi gelir Lifler dışkıyı şişiren ve hareketini hızlandıran suyu emer
Beyni besler: B1 vitamini, beynin temel fonksiyonlarını yerine getirmesini sağlar, bilişsel gorevlerini bildirir, enerji sağlar ve gıda donuşumu icin idealdir Sağladığı Tiamin ile, zihinsel fonksiyonları yerine getirir
Gozlere iyi gelir: Beta karoten ve folat sayesinde yaşa bağlı dejenerasyonu geciktirir Beta karoteni A vitamininde bulunur Ispanak ve havuctan sonra en cok mısırda A vitamini bulunur
Şeker hastalarına iyi gelir Diyabet gıda piramidinde, hububat, bezelye, patates ve fasulyenin yanında, mısır nişastası olarak kullanılabilir Vitamin ve mineralleri, insulinin makul bir aralıkta kalmasını sağlar
Cilde faydalıdır: Mısır ozu yağı zengin bir linoleik asit kaynağıdır Bu asitler cildin temeli icin gereklidir Mısır nişastası, dokuntu ve tahrişlere iyi gelir
Gebelikte kullanılır: Hamile kalmak icin yeterli miktarda folat gerekir, o da mısırda bulunur Yeni hucre gelişimine ve gebeliğe yardımcı olur Mısır ekmeği ve mısır gevreği ceşitlere eklenebilir
Mısır dunyanın en populer ve cok yonlu sebzelerinden biridir Farklı şekillerde tuketilebilir ve lezzetli bir tadı vardır Atıştırma, corba, ana yemek ve salatalarda kullanılır Kebap, haşlama, ızgara ve patlamış mısır gibi ceşitleri vardır Duşuk yağlı kompleks karbonhidrata sahiptir Dunya genelinde buyuk ureticileri Peru, Bolivya, Ekvador ve Guney Meksika’dır Mısırın sağlığa olan yararları muazzamdır
Mısırın Sağlığa Faydaları ve İyileştirici Yonleri
Bunlardan birkacı şoyledir:
Kalbi korur Mısırda hem cozunen hem de cozunmeyen lif bulunur Cozunur lifler, kolesterol ile karaciğerden safraya bağlanır Sonra da vucuttan gecerek kolesterolu alır Kolesterola ve kalbe iyi gelir Mısır, folat, aminoasit ve B vitamini acısından da zengindir Bu 3 bileşen, Homosistem seviyelerini duşurur Onemli metabolik surecleri uretir Homosistem duzeyleri yukseldiğinde, kalp krizi, inme veya periferik damar hastalıkları gorulebilir
Kanserle savaşır: Akciğer kanseri riskini azaltan antioksidan ozelliklere sahip karotenoid icerir 8 yıl boyunca mısır yiyen kişilerin kanser olma riskinin % 27 azaldığı izlendi Yardımcı gıdalar, papaya, kabak, portakal, kırmızı biber ve şeftalidir Sindirim sistemini sağlıklı tutar ve kolon kanserini onleyicidir
Anemiyi engeller: Mısırdaki B12 vitamini ve folik asit, demir eksikliği sonucu oluşan kansızlığı onler
Sindirim sistemini temizler Mısırdaki cozunmez lifler hemoroid ve kabızlık gibi sindirim rahatsızlıklarına iyi gelir Lifler dışkıyı şişiren ve hareketini hızlandıran suyu emer
Beyni besler: B1 vitamini, beynin temel fonksiyonlarını yerine getirmesini sağlar, bilişsel gorevlerini bildirir, enerji sağlar ve gıda donuşumu icin idealdir Sağladığı Tiamin ile, zihinsel fonksiyonları yerine getirir
Gozlere iyi gelir: Beta karoten ve folat sayesinde yaşa bağlı dejenerasyonu geciktirir Beta karoteni A vitamininde bulunur Ispanak ve havuctan sonra en cok mısırda A vitamini bulunur
Şeker hastalarına iyi gelir Diyabet gıda piramidinde, hububat, bezelye, patates ve fasulyenin yanında, mısır nişastası olarak kullanılabilir Vitamin ve mineralleri, insulinin makul bir aralıkta kalmasını sağlar
Cilde faydalıdır: Mısır ozu yağı zengin bir linoleik asit kaynağıdır Bu asitler cildin temeli icin gereklidir Mısır nişastası, dokuntu ve tahrişlere iyi gelir
Gebelikte kullanılır: Hamile kalmak icin yeterli miktarda folat gerekir, o da mısırda bulunur Yeni hucre gelişimine ve gebeliğe yardımcı olur Mısır ekmeği ve mısır gevreği ceşitlere eklenebilir