iltasyazilim
FD Üye
Mısırın Yemekleri
Mısırın Yemekleri Nelerdir
Mısırlılar kahvaltıda ekmek, tereyağı, reçel, bal ve değişik peynirler yer, yanında ise süt veya nehir içerler Bazı bölgelerde kahvaltıda kaynamış yumurta, bazılarında ise Tameya denilen Mısır'a özgü bir yemek yemek yerler Tameya bakla ve undan yapılmış bir çeşitlilik sebze köftesidir Kızartıldıktan sonradan üstüne susam serpilerek yenir
Mısırlılar öğle yemeklerini, öğleden sonra saat dört civarında yerler Öğle yemeği kışın, çorba, tavuk veya kuzu eti, salata ya da sebze, makama veya pilavdan oluşur ve meyve ile biter
Darı sıcak bir ülke olduğu için, Mısır Mutfağı çoğunlukla sebze ve meyveye dayalıdır Bu ülkede çok bol ve çeşitli sebze ve meyve yetişir ve fazla da ucuzdur
Mısır halkının yemekleri daha fazla tencere yemekleridir Kızartma ve ızgara da sık kullanılan ve sevilen pişirme yöntemlerindendir Tencere yemeklerinde en önemli olanlar çorbalardır Bilhassa tüm baklagilleri kullanarak fazla çeşilli ve varlıklı çorbalar yaparlar Baharat ve ot olarak en fazla karabiber, kimyon, kuru nane, dereotu, samusak, soğan, maydanoz ve kişniş kullanan Mısırlılar, tatlıya da fazla düşkündür Baklava, kadayıf, kabak tatlısı ve tüm sütlü tatlılar anında her gün aranan tatlılardandır Bu tatlıların en önemlilerinden biri Ommu AliAli'nin Annesidir
alıntı *
Mısırın Yemekleri Nelerdir
Mısırlılar kahvaltıda ekmek, tereyağı, reçel, bal ve değişik peynirler yer, yanında ise süt veya nehir içerler Bazı bölgelerde kahvaltıda kaynamış yumurta, bazılarında ise Tameya denilen Mısır'a özgü bir yemek yemek yerler Tameya bakla ve undan yapılmış bir çeşitlilik sebze köftesidir Kızartıldıktan sonradan üstüne susam serpilerek yenir
Mısırlılar öğle yemeklerini, öğleden sonra saat dört civarında yerler Öğle yemeği kışın, çorba, tavuk veya kuzu eti, salata ya da sebze, makama veya pilavdan oluşur ve meyve ile biter
Darı sıcak bir ülke olduğu için, Mısır Mutfağı çoğunlukla sebze ve meyveye dayalıdır Bu ülkede çok bol ve çeşitli sebze ve meyve yetişir ve fazla da ucuzdur
Mısır halkının yemekleri daha fazla tencere yemekleridir Kızartma ve ızgara da sık kullanılan ve sevilen pişirme yöntemlerindendir Tencere yemeklerinde en önemli olanlar çorbalardır Bilhassa tüm baklagilleri kullanarak fazla çeşilli ve varlıklı çorbalar yaparlar Baharat ve ot olarak en fazla karabiber, kimyon, kuru nane, dereotu, samusak, soğan, maydanoz ve kişniş kullanan Mısırlılar, tatlıya da fazla düşkündür Baklava, kadayıf, kabak tatlısı ve tüm sütlü tatlılar anında her gün aranan tatlılardandır Bu tatlıların en önemlilerinden biri Ommu AliAli'nin Annesidir
alıntı *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.