Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mısırlı Et Sote

Mısırlı Et Sote
0
59

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
misirli-et-sote.jpg

Mısırlı Et Sote Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kilo kuşbaşı et
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 2-3 adet orta uzunluk domates
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım kase kırık mısır
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı kekik
  • Çay kaşığı ucuyla kimyon

Mısırlı Et Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kırık mısır ile kuşbaşı etimizi 30 dk kadar düdüklü tencerede pişirelim.
  2. Et suyunu süzüp kenara alalım.
  3. İnce ince doğradığımız soğan ve sarımsağı tereyağ ve sıvı yağda kavuralım.
  4. Akabinde güzelce kıydığımız domatesimizi ek edip düdüklü tencerede pişirip süzdüğümüz et ve mısırı da ek edip 2 dk kadar buharda pişirelim.
  5. Kenarda beklettiğimiz et suyundan 2-3 kepçe su ek edip tuz, kekik, kimyonumuzu da katıp karıştırıp uygunca pişene kadar kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim.Afiyet olsun.
 
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt