Mısırlı Et Sote Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo kuşbaşı et
- 1 büyük uzunluk soğan
- 2-3 adet orta uzunluk domates
- 1 diş sarımsak
- Yarım kase kırık mısır
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 şeker kaşığı kekik
- Çay kaşığı ucuyla kimyon
Mısırlı Et Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kırık mısır ile kuşbaşı etimizi 30 dk kadar düdüklü tencerede pişirelim.
- Et suyunu süzüp kenara alalım.
- İnce ince doğradığımız soğan ve sarımsağı tereyağ ve sıvı yağda kavuralım.
- Akabinde güzelce kıydığımız domatesimizi ek edip düdüklü tencerede pişirip süzdüğümüz et ve mısırı da ek edip 2 dk kadar buharda pişirelim.
- Kenarda beklettiğimiz et suyundan 2-3 kepçe su ek edip tuz, kekik, kimyonumuzu da katıp karıştırıp uygunca pişene kadar kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim.Afiyet olsun.