
Mısırlı Pilav Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı pirinç
- Margarin varsa tereyağı
- Sıvı yağ varsa zeytinyağı
- 1 konserve mısır
- Tuz
- 1 küp şeker
- 3 su bardağı su
Mısırlı Pilav Tanımı Yapılışı
- Pilav tenceremize yağımızı ekliyoruz eritiyoruz.
- Yıkadığımız pirinçleri, şeker ve tuzunu ekliyoruz güzelce kavuruyoruz.
- Kavurduğumuz pirinçlerin üzerine 3 su bardağı suyu ekliyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- Ocağın altını kısıyoruz.
- Suyunu çekene kadar kapağını açmıyoruz.
- Suyunu çektikten sonra piştiğine emin olduysanız altını kapatın ve konserve mısırları ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Pak bir bezle ağzını kapatıp kapağını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.

Not : pilavınızın tane tane olmasını istiyorsanız her 1 su bardağı pirince 1. 5 su bardağı su koyuyoruz.