Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mısırlı Pilav

Mısırlı Pilav
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
misirli-pilav-10.jpg

Mısırlı Pilav Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kase mısır konserve yada dondurulmuş
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Yarım küp şeker
  • 3 su bardağı tavuk suyu yada sıcak su (knor bulyonda olabilir)
  • 1 fiske karabiber

Mısırlı Pilav Tanımı Yapılışı

  1. Pirincimizi yıkayıp sıcak suda 1 tatlı kaşığı tuz ile 15 dk kadar bekletiyoruz.
  2. Yayvan olan pilav tenceremize yağımızı alıp ısındıktan sonra suyu güzelce süzülen pirincimizi ekleyip 2-3 dk kavuruyoruz.
  3. 3 su bardağı tavuk suyumuzu ekliyoruz şeker ve tuzunu da ayarlıyoruz.
  4. Bir fiske karabiberle mısırlarımızı da ekleyip kapağını kapatıyoruz.
  5. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana suyunu çekene kadar 10 dk kadar pişiriyoruz.
  6. Kaşıkla pilava dokunduğumuzda suyun az kalmış olması ve tencerenin tabanının gözükmesi gerekir.
  7. Akabinde bir kağıt havlu ile kapatıp üzerine bir bezle örtüp demlenmeye bırakıyoruz.
  8. Tane tane miss üzere pilavımız servise hazır. ????????????????.
Afiyet olsun????.
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,338Kullanıcılar
kanka555Son üye
Üst Alt