
Mısırlı Pilav Tanımı İçin Materyaller
- 1 kase mısır konserve yada dondurulmuş
- 2 su bardağı baldo pirinç
- Sıvıyağ
- Tuz
- Yarım küp şeker
- 3 su bardağı tavuk suyu yada sıcak su (knor bulyonda olabilir)
- 1 fiske karabiber
Mısırlı Pilav Tanımı Yapılışı
- Pirincimizi yıkayıp sıcak suda 1 tatlı kaşığı tuz ile 15 dk kadar bekletiyoruz.
- Yayvan olan pilav tenceremize yağımızı alıp ısındıktan sonra suyu güzelce süzülen pirincimizi ekleyip 2-3 dk kavuruyoruz.
- 3 su bardağı tavuk suyumuzu ekliyoruz şeker ve tuzunu da ayarlıyoruz.
- Bir fiske karabiberle mısırlarımızı da ekleyip kapağını kapatıyoruz.
- Kısık ateşte pirinçler yumuşayana suyunu çekene kadar 10 dk kadar pişiriyoruz.
- Kaşıkla pilava dokunduğumuzda suyun az kalmış olması ve tencerenin tabanının gözükmesi gerekir.
- Akabinde bir kağıt havlu ile kapatıp üzerine bir bezle örtüp demlenmeye bırakıyoruz.
- Tane tane miss üzere pilavımız servise hazır. ????????????????.