Mısırlı Pirinç Pilavı Tanımı ( Püf Noktaları İle) İçin Gereçler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 küçük kutu süt mısırı (200 gr)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2, 5 şu bardağı su
- Tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu (şeker pilavın tane tane olmasını limon suyu kar üzere beyaz olmasını sağlar)
Mısırlı Pirinç Pilavı Tanımı ( Püf Noktaları İle) Yapılışı
- Pirinci ılık tuzlu su ile en az 1 saat ıslatıyoruz.
- Sonra iki üç defa soğuk su ile yıkıyoruz yeterlice nişasta si geçene kadar süzgece alıyoruz.
- Tavaya zeytinyağını alarak ısınınca pirinçleri içine dökerek kavurmaya başlıyoruz.
- Tuzunu da atalım 5 dakika kadar kavuralım ve mısırları da ek edelim 1 çay kaşığı şeker atalım .
- Kaynamış suyunu ve limon suyunu ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp tereyağını ekleyip 3 dakika harlı ateşte sonra çok kısık ateşte kapağını açmadan suyunu güzelce çekip pilavı bir kere yavaşça karıştıralım pirinçlerin piştiğini denetim ederek ocağı kapatalım.
- Şayet pirinçler tam pişmemiş ise çok kısık ateşte pilavı buharın da 2 dakika pişirelim.
- Üzerine havlu kağıt kapatarak kapağını kapatıp üzerine havlu kapatıp dinlendirelim.
- Tane tane mısırlı pilavımız servise hazır oluyor.