bilgisayarci
FD Üye
Mısırlı Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı mısır (5 yemek kaşığı)
- 1 çay bardağı sıvı yağ tuz
- Tavuk bulyon (Kullanmayabilirsiniz)
- 3 ,5 bardak su (Gerekirse eklenebilir soğuk su kullandım )
Mısırlı Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Mısırlar yağda biraz kavurulduktan sonra üzerine yıkanmış pirinçler eklenir.
- Bir iki karışımdan sonra üzerine 3 bardak su eklenir.
- Tuz ve bulyon eklendikten sonra pişmeye bırakılır.
- Çok az sulu kalacak biçimde ocaktan alıp, demlenmeye bırakıyorum. Deneyenlere afiyet olsun ????.