Mısırlı Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı basmati pirinç
- Yarım su bardağı mısır (Dondurulmuş )
- 1.5 su bardağı tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım tatlı kaşığı tuz
Mısırlı Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye zeytinyağ alınır ısınınca içine (Yıkanmış süzülmüş) pirinçler eklenir 5 dk kavrulur.
- İçine tereyağ ve tuz eklenir tereyağ eriyene kadar karıştırılır.
- Tavuk suyu eklenir karıştırılır mısır eklenir ağzı kapatılır, kısık ateşte suyunu çekene kadar ağzı açılmadan pişirilir.
- Suyunu çeken pilav pak beze sarılır 30 dk dinlendirilir servise hazır.