Mısırlı Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı yoğurt
- 6 su bardağı normal su
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı haşlanmış buğday(isterseniz arttırabilirsiniz)
- Yarım su bardağı konserve mısır(bunuda isteğe bağlı arttırabilirsiniz,bugün bende kalan yarım su bardağıydı)
- Sıvı yağ
- Nane
Mısırlı Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yoğurt ,yumurta sarısı ve unu blendırla iyice çırpıyoruz.
- Tamamen homojen olduktan sonra suyumuzu ekliyoruz, bu şekilde de çırpmaya devam ediyoruz.
- Ben dondurulmuş buğday kullandım, onları da hazırlamış olduğum karışıma ekledim, mısırda ekleyip, bu şekilde sürekli karıştırarak kaynatın.
- Kaynamaya başlayınca, altını kısıp biraz kaynatın.
- En son sıvı yağda naneyi yakıp üzerine gezdirin.
Yumurta akı da bazı durumlarda kesilme nedeni olur bu yüzden yalnızca sarısını kullanalım.
Blendırla çırpılırıncada kesilme olmaz.
Mısırlı Yoğurt Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı