Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mısırlı Yoğurt Çorbası

Mısırlı Yoğurt Çorbası
0
34

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
misirli-yogurt-corbasi.jpg

Mısırlı Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı yoğurt
  • 6 su bardağı normal su
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı haşlanmış buğday(isterseniz arttırabilirsiniz)
  • Yarım su bardağı konserve mısır(bunuda isteğe bağlı arttırabilirsiniz,bugün bende kalan yarım su bardağıydı)
Üzeri için;
  • Sıvı yağ
  • Nane

Mısırlı Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle yoğurt ,yumurta sarısı ve unu blendırla iyice çırpıyoruz.
  2. Tamamen homojen olduktan sonra suyumuzu ekliyoruz, bu şekilde de çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Ben dondurulmuş buğday kullandım, onları da hazırlamış olduğum karışıma ekledim, mısırda ekleyip, bu şekilde sürekli karıştırarak kaynatın.
  4. Kaynamaya başlayınca, altını kısıp biraz kaynatın.
  5. En son sıvı yağda naneyi yakıp üzerine gezdirin.
Çorbanızın kesilmemesi için ısı farklılığın olmaması gerek, sıcak çorbaya dondurucudan çıkan buğday nohut vs gibi malzemeler konulduğunda kesilmeye sebep olabilir. Bu yüzden yoğurt ve diğer malzemeleri iyice çırptıktan sonra buzluktan çıkanlarda ekleyip pişirmeye alalım.

Yumurta akı da bazı durumlarda kesilme nedeni olur bu yüzden yalnızca sarısını kullanalım.

Blendırla çırpılırıncada kesilme olmaz.

Mısırlı Yoğurt Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,303Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt