Mısırunlu Mücver Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet kabak
- 3 adet yumurta
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı mısırunu
- Yarım demet dereotu
- 1 su bardağı peynir
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- Tuz, karabiber, kekik, nane
Mısırunlu Mücver Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabak, soğan, sarımsak, havuç rendelenir.
- Kabağın suyunu salmaması için suyu sıkılır.
- Rendelenmiş gereçlerin üzerine öbür gereçlerde eklenir.
- Az yağlı tavada birer kepçe dökülerek yavaşça pişirilir. Bu tanımın özelliği mısır unu ile mücverin daha çıtır bir dokuda olması. Afiyet olsun sofranızdan memnunluk eksilmesin????.