Misket Köfteli Erişteli Nohutlu Çorba Tanımı İçin Gereçler
- 2,5 su bardağı ( Misket Köfte )
- 13 su bardağı su
- 1,5 su bardağı erişte
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 2 kaşık un
- Kırmızı biber (Ben 1 çorba kaşığı koydum isteğe bağlı ölçüsünü değiştirebilirsiniz)
- Nane (Ben 1 çorba kaşığı koydum isteğe bağlı ölçüsünü değiştirebilirsiniz)
- 1 çorba kaşığı dolusu tereyağı
Misket Köfteli Erişteli Nohutlu Çorba Tanımı Yapılışı
- Öncelikle suyumuzu ateşe koyalım.
- Kaynayan suyumuzun içine tuz koyup şehriyeyi suyun içine alalım.
- Birkaç dakika tıkırdadıktan sonra nohutumuzu ekliyelim ateşi orta ateşe alalım.
- Kaynamaya bırakalım.
- Öbür yandan bir tavaya sıvı yağ alalım içine buzluğa koyduğumuz misket köftelerimizi tavaya alıp biraz kızartalım ve şehriye nohut karışımına ekliyelim ben orta ara karıştırarak denetim ettim.
- Daha sonra yoğurt karışımını çırpıp kaynayan yemeğin suyundan azıcık ekleyip karıştıralım ve yavaş yavaş tencereye ekliyelim. Kıvamı isteğe nazaran kaynamış su ekleyip ayarlıyabilirsiniz kıvam alınca farklı bir tavada erimiş olan tereyağına baharatları ekleyip kızartıyoruz.
- Servis anında yağ karışımımızı eklenir.Deneyeceklere afiyet olsun.