Misket Köfteli Yoğurtlu Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
Çorbası için;
- Bir küçük kase arpa şehriye
- Bir küçük kaşık tereyağı
- Yeterince su
- Tuz
- 1 kase yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 kase kıyma
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve kuru nane
Misket Köfteli Yoğurtlu Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle köftelerimizi hazırlayalım, yoğurma kabına kıyma un tuz karabiber bırakılır ve çok az su yardımı ile yoğrulur.
- Sonra küçük bir çay tabak altına yağ bırakıp elimizi yağa batırıp köfteleri yuvarlayalım bir tabağa alalım,.
- Şimdi çorbamızı pişirelim, bunun için tenceremize tereyağınızı ve şehriyemizi alalım, pespembe olana kadar kavurup, üzerine suyunu bırakalım.
- Bizde bu ortada terbiyesini yapalım bir kase yoğurda yumurta ve un bırakıp çatalla çırpalım.
- Pişen tenceredeki şehriyemizi üzerine bırakalım kaynayıncaya kadar karıştıralım.
- Sonra köfteleri tavaya alıp iki yemek kaşığı yağ ile soteleyelim ve üzerine naneyi bırakıp birazda nane ile kavrulunca pişen çorbamızı içine bırakıp karıştıralım çorbamız servise hazır. güzel iftarlar olsun Görüntülü anlatımlı tanımım için şule dalbudak youtube kanalimda yayinda takip edip yorum yazarsanız sevinirim .