Misket Kurabiye (Bitli Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (Sarısı üzeri için)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2.5 su bardağı un
- Yarım çay bardağı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı sirke (Dahada kıyır kıyır olması için)
Misket Kurabiye (Bitli Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Çok pratik ve uzun süre bayatlamadan saklayabileceğiniz bir tarif.
- Un, kabartma tozu ve çörek otu hariç bütün malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştırın.
- Un ve kabartma tozunu da ekleyip ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur elde edip.
- Son olarak çörek otunuda ekleyip fındık büyüklüğünde hamur koparıp yuvarlak şekil verin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzeri için ayırmış olduğumuz yumurta sarısınıda sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.