Miss Üzere Kokan Tarhana Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 3 yemek kaşığı tarhana (Kaç kişilik yapılacaksa+1 yemek kaşığı ekliyoruz benim ki 3 kişilik çorba 3 yemek kaşığı kattım)
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça (Ben acı biber salçası kullandım domates salçasıda olur)
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Sıvı yağ
- Tuz
- 4,5 su bardağı su (Ben 1 bardak suyunu dondurucumdaki et suyundan koydum)
- Su ölçüsü her bireye 1 yemek kaşığı tarhana ekliyorduk eklediğimiz tarhanaya yani 1 yemek kaşığına 1,5 su bardağı ekliyoruz
Miss Üzere Kokan Tarhana Çorbası Tanımı Yapılışı
- Tencereye biraz sıvı yağ alalım içine sarımsağımızı rendeleyelim salçamızıda katıp uygunca kokusu çıkana kadar kavuralım ???? sarımsak kesinlikle katın bir deneyin nitekim çok hoş bir tat ve koku veriyor.
- Kavrulan materyallerin içine tarhanamızı ve kuru naneyi katip 3. 4 çeşit karıştıralım.
- Üzerine suyunu katalım ben 1 bardak et suyu kullandım. Tuzunu atalım.
- Yeterlice kıvam alana kadar çırpalım topak kalmasın.
- Pişince yoğunlaşıyor esasen çok koyu olduysa sıcak şu eklemesi yapabiliriz. Afiyet şifa olsun ????.