Miss Gibi Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı tepeleme un
- 1 limonun kabuk rendesi
- 2 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı su
- 3-4 damla limon
- Kaymak (isteğe bağlı)
Miss Gibi Revani Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta, vanilya ve şekerimizi mikser yardımıyla çırpalım.
- Diğer malzemelerimizi ekleyelim. Yalnız un ve kabartma tozumuzu eklerken elek yardımıyla ekleyelim.
- Yağlayıp hafif unladığımız kabımızla birlikte fırına verelim.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk pişirelim.
- Her fırın farklı olduğu için kontrollü pişirmekte fayda var. Kürdan testiyle de iyice piştiğinden emin olmak mümkün.
- Tatlımız fırında pişerken şerbetimizi hazırlayabiliriz.
- Suyu ve şekeri tenceremize alalım.
- Kısığa yakın orta ateşte iyice karışıp kaynadıktan sonra altını kapatıp limon damlalarımızı sıkalım. Ve soğumaya bırakalım.
- Fırından çıkan tatlımızın kekini ilk sıcağının çıkması ardından keselim ve oda sıcaklığında ılıyan şerbetimizi ekleyelim.
- 45-50 dk şerbetle beklesin ve iyice harmanlansın.
- Hindistan cevizi vs kaymak isterseniz de sade zevkinize göre servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun .