Miss üzere Reyhanlı Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 300/400 gram dana kıyma
- 1 yemek kaşığı kadar galeta unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı dolusu kuru reyhan
- Etinizin yağ oranına nazaran biraz sıvı yağ
- 1 orta/büyük soğan
- Sıvı yağ
- Yaklaşık 600 ml su
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatlı kaşığı dolusu kuru reyhan
Miss üzere Reyhanlı Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce köfteleri bir kapta hazırlayalım. İçine biraz galeta unu, etinizin yağ oranına nazaran biraz sıvı yağ ekleyelim.
- Karabiber ve 1 dolu tatlı kaşığı kuru reyhan ve tuz ekleyip, yeterlice yoğuruyoruz ve top biçimini veriyoruz.
- Diğer taraftan soğanı ve salçayı kavuralım. Kavrulduktan sonra köfteleri atalım rengi dönene kadar pişirelim ve yemeğin suyunu ek edelim.
- Kaynayan suyun içine bir tatlı kaşığı dolusu reyhan ve zevkinize nazaran tuz ve karabiber ekleyelim.
- Su kaynayana kadar altını kısmayalım kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
- Arzu ederseniz içine patateste koyabilirsiniz. Afiyet olsun ????