Miss Limon Kokulu İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (bir tanesi üzeri için)
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- yarım su bardağı şeker
- 1 limonun kabuğu
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- limon suyu üç dört damla
Miss Limon Kokulu İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbetinizi ocağa alalım şerbetimiz kaynadıktan 15 dakika sonra bir kaç damla limon suyu ekleyip 10 dakika kaynattıktan sonra kenara alalım ve ılımasını bekleyelim.
- yumurta ve şekeri karıştırma kabına alalım ve çırpalım.
- Süt, yağ, yoğurt, limon kabuğunu ekleyelim ve karıştıralım uygunca. Sonra kabartma tozu, irmiği ve unu ekleyelim.
- Hamur orta yumuşaklıkta olucak şayet hamurumuz çok yumuşak olursa irmik ekleyerek kıvamını tutturabilirsiniz.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler alalım hamurumuz elimize yapışırsa 1 yemek kaşığı sıvı yağı kaseye alalım orta ara elimizi yağlayalım ve güzelce yuvarlayalım.
- Tepsimize alalım 33 tane elde ettim üzerine yumurta sarısını sürelim ve susam serpelim evvelden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza verelim.
- 30 dakika altı üstü düzgünce kızaran tatlımızı fırından alalım, ılımış olan şerbet tenceremize batırıp çıkartalım.
- Hepsini o denli yaptıktan sonra kalan şerbeti üzerine dökelim şerbetini çekmesini bekleyelim şerbetini çektikten sonra servise hazır afiyet olsun.