Misto Kurabiye (Tadına Doyamadım) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 ,5 su bardağı tam buğday unu
- 100 gram margarin
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 su bardağı bıçak ile iri kestiğimiz fındık
- 1 su bardağı bitter çikolata
- İçine koymak için ise ayrı bitter çikolata kaç adet çıktıysa
Misto Kurabiye (Tadına Doyamadım) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığındaki margarinimizi bir kaba alıyoruz ve şekerimizi ekliyoruz bir güzel karıştırıyoruz.
- Ardından yumurta ve sütümüzü ekliyoruz oda sıcaklığında olursa daha iyi olur.
- Sonra unumuzu tuzumuzu karbonatımızı kabartma tozumuzu ekliyoruz ve kıvam alasıya kadar karıştırıyoruz.
- Dolaba kaldırıyoruz. 1 saat dinlense yeterli olacaktır( buzdolabında sertleşecektir).
- Çıkarınca ise ceviz büyüklüğünde şekiller veriyoruz ortasına bitter çikolata koyup elimizle bastırıp hamurlarımıza yatay şekil veriyoruz.
- Önceden ısıttığımız fırınımıza kurabiyemizi sürüyoruz.
- 180 derecede 10 dakika pişiriyoruz.