Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Modernize Tavuklu Pilav

Modernize Tavuklu Pilav
0
77

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Modernize Tavuklu Pilav Tanımı İçin Malzemeler


Pilav için;
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2.5 su bardağı kaynamış su
Tavuk için;
  • 2 modül tavuk göğüs
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Modernize Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pilav için; pirinçler evvel yıkanır sonra üzerine sıcak su dökülerek 10 kadar bekletilip, süzülür (İyice nişastadan arındırıyoruz)
  2. Tencereye sıvı yağ alınıp, üzerine pirinç ek edilip kavurmaya başlanır.
  3. Sıvı yağda biraz kavrulunca tereyağ, bezelye ve tuz ek edilerek biraz daha kavrulur.
  4. Ardından suyu verilip, kısık ateşte demlemeye bırakılır.
  5. Tavuk için; haşlanan tavuklar didik didik edilir sıvı yağ dökülmüş tavaya alınır.
  6. Üzerine tereyağ ve baharatları eklenerek kavrulup, altı kapatılır. En son pilav üstü servis edilir.
Modernize Tavuklu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tavuk Döner Tadında Tavuklu Pilav Tanımı İçin Materyaller Tavuk için: 1 tüm tavuk2 yemek kaşığı tereyağ3 yemek kaşığı salça1 çay kaşığı karabiber, körü, zerdeçal, pul biber2 çay kaşığı kırmızı toz biber1 tatlı kaşığı tuz Pilav için; 2 yemek kaşığı tereyağ1 yemek kaşığı zeytinyağ3 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Tavuklu Pilav Tanımı İçin Malzemeler Yarım tavuk göğsü2 su bardağı baldo pirinç1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin5 yemek kaşığı sıvı yağTuzKarabiber Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır 2 bardak pirinçi yarım saat evvelce hafif sıcak suyla ısladım. Tavuk göğsünü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
Tavuklu Pilav Tanımı İçin Materyaller 3 su bardağı baldo pirinç4 yemek kaşığı tepeleme tereyağ3 yemek kaşığı arpa şehriye1 yemek kaşığı sıvı yağ2 kalçalı but1 kemikli göğüs2 çay kaşığı tuz Tavuklu Pilav Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Pirinç 2 saat evvelden soğuk suya ıslatılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Sebzeli Tavuklu Pilav Tanımı İçin Materyaller 1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağ1.5 su bardağı pirinç1 adet havuç1 su bardağı pişmiş bezelye1 çay bardağı pişmiş mısırTiftiklenmiş tavuk eti (Opsiyonel)Çeyrek limon suyu1 tatlı kaşığı tuz1 su bardağından az tavuk suyu (150ml)2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Zerdeçallı Tavuklu Pilav Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı pirinç1 yemek kaşığı tereyağıYarım çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı tuz1 çay kaşığı zerdeçal4 su bardağı su1 adet tavuk göğsü1 adet kuru soğan2 adet havuç Üzeri için 1 tutam maydanoz Zerdeçallı Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt