Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mor Ekşi Maya Ekmek (Yudaneli)

Mor Ekşi Maya Ekmek (Yudaneli)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
mor-eksimaya-ekmekyudaneli.jpg

Mor Ekşi Maya Ekmek (Yudaneli) Tanımı İçin Materyaller


Yudane için :
  • 1 su bardağı su kaynar su
  • 1 çay bardağı un
Öbür gereçler
  • 2 adet mor havuç
  • 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı dolusu ekşi maya (ya da bir paket hazır maya)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Mor Ekşi Maya Ekmek (Yudaneli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Havuçları temizleyip küçük kesimlere bölelim.
  2. Çok az su ilavesiyle yumuşayana kadar haşlayalım.
  3. Daha sonra rondodan geçirerek püre haline getirelim.
  4. Ekşi mayayı yarım su bardağı ile eritelim.
  5. İçine 2 yemek kaşığı un katıp karıştıralım.
  6. Üzerini kapayıp etkinleştirelim (yaklaşık 3-4 saat)
  7. Yudane için; Tencereye suyu koyup kaynatalım.
  8. Unu döküp çarpma teliyle süratlice karıştıralım.
  9. Çabucak ocağı kapatalım düzgünce karıştırdıktan sonra ağzı kapalı soğumaya bırakalım.
  10. Etkinleşen hamura 1 su bardağı su ve yudaneyi koyalım çırpıcı ile pütür kalmayacak halde çırpalım.
  11. Tekrar 1 bardağı su ek edelim(ben bir su bardağı yoğurt suyu kattım toplamda 2,5 su bardağı ).
  12. Aldığı kadar unu yavaş yavaş ek edip yumuşak bir hamur elde edelim. Her 20 -25 dk ortayla katlama yapalım( 4-5 kez).
  13. Hamuru kapaklı bir kapta buzdolabına kaldıralım akşam koyup sabah pişirebilirsiniz (bu metot soğuk fermantasyon).
  14. Hamuru unladığımız tezgaha alıp biçim verelim.
  15. Tepsiye yerleştirelim tepsi mayasında iki misli kabardıktan sonra fırına verelim.
  16. Evvelden ısıtılmış alt üst 220 derece fırında 40- 45 dakika pişirelim.
  17. Pişen hamurun birinci sıcağı geçtikten sonra üzerine bir kapak kapatalım. Kendi sıcağıyla pamuk üzere yumuşacık olan ekmeğimiz hazır. Deneyeceklere kolay gelsin.
Mor Ekşi Maya Ekmek (Yudaneli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt