Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mor Erişte Makarna Tarifi (Tavada Pişirilerek)

Mor Erişte Makarna Tarifi (Tavada Pişirilerek)
0
81

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
mor-eriste-makarna-tarifitavada-pisirilerek.jpg

Mor Erişte Makarna Tarifi (Tavada Pişirilerek) İçin Malzemeler

  • 2 adet mor havuç
  • 6 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Mor Erişte Makarna Tarifi (Tavada Pişirilerek) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Havuçların kabuklarını soyalım.
  2. Küçük küçük doğrayalım.
  3. Üzerini geçecek kadar su ilave edelim.
  4. Yumuşayana kadar haşlayalım.
  5. Soğuduktan sonra püre haline gelene kadar rondodan geçirelim.
  6. Yoğurma kabına yumurtaları kıralım.
  7. Çırpma teliyle çırpalım.
  8. 1,5 su bardağı su havuç püresini ve tuzu ilave edelim (benim pürem tamamen suyunu çekmişti bunu’da hesaba katarak unu kontrollü koyun).
  9. Yavaş yavaş un ilavesiyle katı bir hamur yoğuralım.
  10. Hamuru yarım saat dinlendirelim.
  11. Tekrar yoğurup mandalina büyüklüğünde bezeler alalım (ben kendi tava ölçüme göre ayarladım).
  12. Hamuru az un ile çok ince olmayacak şekilde açalım.
  13. Açtığımız yufkaları tavada çok hafif arkalı önlü rengi değişene kadar pişirelim.
  14. Soğuyan iki yufkayı üst üste koyup ortadan keselim.
  15. Yarım ay şeklinde olan hamuru üst üste koyup 2 cm genişliğinde uzun şeritler halinde keselim.
  16. Daha sonra kibrit çöpü inceliğinde keselim.
  17. Sofra bezine serip kurutalım ( 2 – 3 günde kuruyor) Deneyeceklere kolay gelsin.
Mor Erişte Makarna Tarifi (Tavada Pişirilerek) Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Erişte Kesimi Tarifi İçin Malzemeler 12 adet yumurta1.5 yemek kaşığı tuz1 subardağı süt12 subardağı un Erişte Kesimi Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Büyük kasemize yumurtaları kıralım. Üzerine tuzumuzu ve bir su bardağı sütü ekleyip yoğurmaya başlayalım. Yavaş yavaş unu ilave...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Cevizli Kesme Makarna (Erişte) Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı kesme makarna4 su bardağı su2 tatlı kaşığı tuzÇekilmiş ceviz3 yemek kaşığı tereyağı Cevizli Kesme Makarna (Erişte) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır 4 su bardağı suyu öncelikle kaynatıyoruz. Kaynayan suya 2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Erişte Tanımı İçin Malzemeler 12 adet yumurta2 yemek kaşığı tuzGöz kararı un Erişte Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Geniş bir kaba yumurtaları kıralım ve elimizle karıştırarak unu yoğuracamız daha geniş bir kaba alalım. Yumurta kabının hizasında olağan su dökelim ve göz kararı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Körili Makarna Ve Tavuk Fileto Tanımı İçin Gereçler 1 paket tavuk göğüsü fileto1 yemek kaşığı yoğurt1 tatlı kaşığı bul biber ve acı toz biber1 tatlı kaşığı kekik1 diş sarımsak1 tatlı kaşığı tuzYarım çay zeytin yağı Makarnanın hamuru için gerekli gereç; 2 adet yumurta1 silme çay kaşığı tuzAldığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Renkli Erişte Hamuru Tanımı İçin Materyaller Ispanak eriştesi: 1 su bardağı ıspanak rondodan geçirilmiş3 adet yumurtaAlabildiği kadar un1 tatlı kaşığı tuz Beyaz erişte: 4 adet yumurta1 su bardağı sütAlabildiği kadar un1 tatlı kaşığı tuz Havuç eriştesi: 1 su bardağı havuç rondodan geçirilmiş3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
858,475Konular
981,252Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt