Mor Erişte Makarna Tarifi (Tavada Pişirilerek) İçin Malzemeler
- 2 adet mor havuç
- 6 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
Mor Erişte Makarna Tarifi (Tavada Pişirilerek) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuçların kabuklarını soyalım.
- Küçük küçük doğrayalım.
- Üzerini geçecek kadar su ilave edelim.
- Yumuşayana kadar haşlayalım.
- Soğuduktan sonra püre haline gelene kadar rondodan geçirelim.
- Yoğurma kabına yumurtaları kıralım.
- Çırpma teliyle çırpalım.
- 1,5 su bardağı su havuç püresini ve tuzu ilave edelim (benim pürem tamamen suyunu çekmişti bunu’da hesaba katarak unu kontrollü koyun).
- Yavaş yavaş un ilavesiyle katı bir hamur yoğuralım.
- Hamuru yarım saat dinlendirelim.
- Tekrar yoğurup mandalina büyüklüğünde bezeler alalım (ben kendi tava ölçüme göre ayarladım).
- Hamuru az un ile çok ince olmayacak şekilde açalım.
- Açtığımız yufkaları tavada çok hafif arkalı önlü rengi değişene kadar pişirelim.
- Soğuyan iki yufkayı üst üste koyup ortadan keselim.
- Yarım ay şeklinde olan hamuru üst üste koyup 2 cm genişliğinde uzun şeritler halinde keselim.
- Daha sonra kibrit çöpü inceliğinde keselim.
- Sofra bezine serip kurutalım ( 2 – 3 günde kuruyor) Deneyeceklere kolay gelsin.