Mor Havuç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet ufak uzunluk patates
- 1 adet ufak uzunluk kuru soğan
- 3 adet ince mor havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5,5 su bardağı içme suyu (1 litre kadar)
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
- 1 su bardağı süt
Mor Havuç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesi ve soğanı soyup, yıkadıktan sonra doğrayıp orta uzunluk bir tencereye koyun.
- Mor havuçların dışını yavaşça kazıyıp, ucunu kesin ve yıkayıp ince halkalar halinde dilimleyin.
- Tencereye koyup, suyunu aktarın. Orta ısılı ateşte orta sıra karıştırarak, havuçlar yumuşayıncaya dek pişirin (Mor havuç biraz geç pişer, gerekirse 1 su bardağı sıcak su ek edin)
- Tüm materyaller pişince tuz ve karabiberini ekleyip blendırı tencereye daldırıp, püre haline gelinceye dek çekin.
- İsterseniz içine sıcakken sütü katıp, tel çırpıcıyla düzgünce karıştırın. Ya da servis tabaklarına koyunca, birer tatlı kaşığı üzerine paylaştırın. İnce kıyılmış maydanoz da çok yakışır.