
Mor Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (orta boy)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 kase ceviz
- 3 orta boy mor havuç
- Pudra şekeri
Mor Havuçlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri güzelce kabarana kadar blender ile çırpalım.
- Üstüne sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Sonra unu, kabartma tozunu, tarçın ve vanilini ekleyip iyice çırpalım.
- Rendelenmiş mor havucu ve cevizi üstüne ekleyip spatula yardımıyla karıştıralım.
- Bir fırın kabına yağlı kağıt yerleştirelim tereyağ ile yağlayalım.
- Ben yuvarlak kelepçeli kalıp tercih ettim.
- Kek harcımızı kaba dökelim 170 derece fırında 30- 40 dk arası kabarıp içi güzelce pişene kadar pişelim.
- İçinin pişip pişmediğini kürdanla test edelim.
- Fırından çıkınca soğumaya bırakalım, soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri dökelim. Kekimiz kesilip servis edilmeye hazır. Afiyet olsun????.