
Mor Havuçlu Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 tane mor havuç
- 3 tane orta boy patates
- 1 tane orta boy kuru soğan
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Acı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 adet et bulyon
Mor Havuçlu Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mor havuç, patates ve kuru soğanı küp küp doğrayarak tencerenizde kavurun.
- Havuç rengini vermeye başladığında üzerine kaynatmış olduğunuz suyunuzu ekleyin.
- Suyu ekledikten sonra malzemeler yumuşamaya yakın mercimeği ekleyin.
- Bütün malzemeler yumuşadıktan sonra blenderdan geçirip çok katılaştıysa göz kararı su ekleyin.
- Baharatları, limon suyunu ve et bulyonu da ekleyerek kaynamaya bırakın. 10 dk boyunca orta ateşte kalsın. Dilerseniz kuru nane de koyabilirsiniz. Afiyet olsunnn. ????.