Mor Lahana (Mor Kelem) Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 çay kaşığı sumak
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sirke
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- Yarım limonun suyu
- 1 orta boy morlahana
- 2 büyük diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Mor Lahana (Mor Kelem) Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Lahanayı şekildeki gibi orta şekil doğrayalım.
- İçine 1 tatlı kaşığı tuzla karıştıralım ,yarım çay kaşığı limon tuzunu, pul biberin azını ve 1 çay kaşığı sumak ile iyice harmanlayalım.
- Ardından şişeye dolduralım.
- İçine diğer malzemeleri koyalım.
- En son sarımsağı koyalım ,sarımsağın üzerini kapatacak kadar gene lahana koyalım .
- Üzerine sıvı yağ koyup kaynar suyu ekleyelim iyice kapatalım.
- 1 gün sonra açıp yiyebilirsiniz. Tadı aşırı çok güzel afiyet olsun.