Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mor Lahana Turşusu

Mor Lahana Turşusu
0
24

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
mor-lahana-tursusu-3.jpg

Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet mor lahana
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi (Elma sirkesi çok keskin, ağır bir tadı var, üzüm sirkesi kullanın)
  • 1 çay bardağından az eksik limon suyu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ̆
  • 1, 5 yemek kaşığı tuz
  • Biraz ince doğranmış maydanoz (İsterseniz koymayabilirsiniz lakin ben çok yakıştırıyorum )

Mor Lahana Turşusu Tanımı Yapılışı

  1. Mor lahanayı keskin bir bıçakla ya da soyacak ile ince ince doğrayın. 1, 5 yemek kaşığı tuzu ekleyip elinizle güzelce ovalayın (Diriliği kaybolup, yumuşuyor ❗️)
  2. Daha sonra sirke, sıvı yağ̆, limon suyu ve maydanozu ekleyip uygunca karıştırın (Elinizle yaparsanız daha güzel olur)
  3. Turşumuzu cam kavanoza koyup, üzerine arta kalan suyunu ekleyip 2-3 gün buzdolabında bekletin.
  4. Ben birinci yaptığım hâlini koyuyorum şimdi, 2-3 gün bekledikten sonra büsbütün turşu hâlini alacak???????? ????benim yaptığım tanım ile 2 küçük kavanoz çıktı.
  5. Eğer daha fazla yapmak isterseniz ölçüleri arttırabilirsiniz???????????? ????????afıyet olsun ????????
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt