Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet mor lahana
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi (Elma sirkesi çok keskin, ağır bir tadı var, üzüm sirkesi kullanın)
- 1 çay bardağından az eksik limon suyu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ̆
- 1, 5 yemek kaşığı tuz
- Biraz ince doğranmış maydanoz (İsterseniz koymayabilirsiniz lakin ben çok yakıştırıyorum )
Mor Lahana Turşusu Tanımı Yapılışı
- Mor lahanayı keskin bir bıçakla ya da soyacak ile ince ince doğrayın. 1, 5 yemek kaşığı tuzu ekleyip elinizle güzelce ovalayın (Diriliği kaybolup, yumuşuyor ️)
- Daha sonra sirke, sıvı yağ̆, limon suyu ve maydanozu ekleyip uygunca karıştırın (Elinizle yaparsanız daha güzel olur)
- Turşumuzu cam kavanoza koyup, üzerine arta kalan suyunu ekleyip 2-3 gün buzdolabında bekletin.
- Ben birinci yaptığım hâlini koyuyorum şimdi, 2-3 gün bekledikten sonra büsbütün turşu hâlini alacak???????? ????benim yaptığım tanım ile 2 küçük kavanoz çıktı.
- Eğer daha fazla yapmak isterseniz ölçüleri arttırabilirsiniz???????????? ????????afıyet olsun ????????