Mor Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy mor lahana
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Mor Lahana Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet orta boy mor lahanamızı ince ince doğrayalım.
- Derin bir kaba alıp 1 tatlı kaşığı tuz ile iyice karıştıralım.
- 10 dakika beklemeye bırakalım.
- Beklettiğimiz lahanalarımız tuzun etkisiyle yumuşamış olacak kavanozlara bastırarak yerleştirelim.
- Uygun bir kapta 1 su bardağı üzüm sirkesi.
- 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı limon tuzunu da ilave edip tuzlar eriyene kadar karıştıralım.
- Lahanalarımızın üzerine hazırlamış olduğumuz sirkeli karşımı lahanaların üstünü kapatacak şekilde dökelim.
- Kapağını sıkıca kapatıp 3-4 gün buzdolabında bekletelim.
- 3-4 gün sonra mor lahana turşumuz hazır (benim mor lahanam biraz iriydi bu yüzden 3 kavanoz çıktı orta boy lahana dan 2 kavanoz çıkmaktadır).
Mor Lahana Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı