bilgisayarci
FD Üye
Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk mor lahana
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 su bardağı su
Mor Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mor lahanayı ince ince doğrayalım derin bir kaseye alın ve tuzla 10-15 dakika ovun.
- Ve kenara alın 15 dakika bekletin.
- Bu ortada sürahiye su, sirke, limon tuzunu atın ve karıştırın.
- Kavanozlara mor lahanayı sıkıca koyun ve üzerine sirkeli su karışımını paylaştırın.
- Kapaklarını kapatın ve buzdolabına koyun.
- 3-4 gün bekledikten sonra açabilirsiniz.
İnstagram hesabım @habismutfakta
Mor Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı