Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk mor lahana
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu (ovmak için)
- 1 litrelik kavonoz
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
- 1 çay kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Mor Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle lahanamızı yıkayıp ince ince doğrayalım.
- Daha sonra bir tatlı kaşığı tuz ile düzgünce ovalım.
- Bir litrelik kavanoza tuz ile ovduğumuz lahanamızı koyalım.
- Benim lahanam tam sığdı kavanoza, iri ise lahananız yetecek kadarını koyun çok tıka basa doldurmayın.
- Bir kapta hazırladığımız turşu suyunu azar azar ek edelim kavanoza.
- Kaynatılmış kavanoz kapağı ile ağzını güzelce kapatıp, kavanozumuzu aykırı çevirelim.
- Hazırladığımız turşumuzu iki gün buzdolabında bekletelim.
- İki gün sonra rengi dönen turşumuz hazır. (sızdırma yaparsa şayet aksi çevirdiğinizde düzeltin ve o denli bekletin dolapta. )Afiyet olsun. ????????????