elektronikci
FD Üye
Mor Lahanalı Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım orta boy mor lahana
- 4 adet orta boy havuç
- 2 diş sarımsak
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1 tutam dereotu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Mor Lahanalı Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle havuçları ve mor lahanayı ayrı ayrı rendeleyelim ve ayrı ayrı tavalarda zeytinyağı ile öldürelim.
- Sosumuz için; iyice ezilmiş sarımsakları, ince ince doğranmış dereotunu ve diğer malzemeleri iyice karıştıralım.
- Zeytinyağında sotelediğimiz havuçların ve yine zeytinyağında sotelediğimiz mor lahanamızın üzerine bu sostan dökelim ve iyice karıştıralım.
- Servis tabağına önce yemek kaşığı ile havuç taratordan, onun üzerinede bir tatlı kaşığı ile mor lahana taratorumuzdan koyalım ve servis edelim.