Mor Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı ılık su
- 2 su bardağı mor un (şok marketten aldım)
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Muz, çilek (Siz ne koymak isterseniz koyabilirsiniz, Ben bu şekilde tercih etmiştim)
Mor Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaların beyazı ve sarısı ayrılır.
- Sarıları şekerle rengi açılana kadar mikserle çırpın.
- Daha sonra ılık su eklenip çırpmaya devam edin.
- Kabartma tozu, vanilya ve un ekledikten sonra mikserle çırpın.
- Yumurta aklarını da tuzla kar beyaz olana dek çırpın ve karışıma ekleyip mikserle çırpın.
- 22 cmlik kelepçeli kalıbı veya normal 22cmlik yuvarlak tepside olabilir yağlı kağıt serin ve karışımı dökün.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 35 dk pişirin.
- Kek soğuduktan sonra kalıptan alın ortasını kaşıkla kekin ortasından alın ve blenderden geçirin kum gbi olana kadar ve oyduğunuz yere muz ve çilek ekleyin.
- Muhallebisi için; 4 yemek kaşığı nişasta, vanilya, un derin tencereye ekleyin.
- Üstüne 2 su bardağı sütü ilave edin ve çırpın .
- Malzemeler dağılana kadar daha sonra üstüne 2 su bardağı sütü ve 1 su bardağı şekeri ilave edip ocağın altını açın, koyulaşana kadar karıştırın muhallebi hazır.
- Soğuduktan sonra çilek ve muzu ekledikten sonra üstüne dökün.
- Ortasını oyup mikserden geçirdiğimiz kekimizi muhallebimizin üzerine döküyoruz ????
Mor Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı